Om Metaforbrottning

Metaforbrottning är utformad för att skapa en underhållande tävling med musik och improvisationsteater där orden står i fokus.

Scenisk sport
Metaforbrottning är en konstsport för alla ordälskare. Metaforbrottarna står i centrum och de är specialtränade ordkonstnärer med färgstarka karaktärer. De möter varandra i rappa dueller, där de ska överträffa varandra i att skapa metaforer. En duell avslutas när någon lyckas skapa en metafor som är »oomkullrunkelig«, det vill säga så knivskarp att motduellanten står mållös.
Domare poängsätter duellerna utifrån den 100-sidiga regelboken.

Publik 
Publiken Metaforbrottningsgala hetsas att engagera sig med jubel, burop, applåder, skratt och hejaramsor. Det är en stämning som mer liknar en boxningsmatch än ett litteraturevenemang. Levande musik improviseras fram för att förstärka duellernas atmosfär. Ofta är musiken jazzig, funkig eller klezmerinspirerad.
Artister förgyller galan med intermezzon (mellanspel) som kan vara allt från glittrig dragshow, en domarceremoni eller experimentell dans. En ceremonimästare leder showen och guidar publiken genom alla märkligheter.

Regler och finurligheter

Metaforbrottare