Domäner

Metaforbrottare tillhör olika domäner, vilket kan beskrivas som ambulerande arenor med sina egna specifika traditioner och uttryck.

Cyklopens domän
Domänens estetik är en blandning av skräckcirkus ocFotograf: Christina Bauhnh laserscanners och har ett trettiotal metaforbrottare. Den är en kringresande scen där musiken går i en falskt klingande romsk stil och ormar liksom fiskar förekommer på scenen.

Cyklopens Domän drivs av den flugdansande Kupolernas Glömda Dans, tillsammans med den mörka basgångens härskarinna, Rhythmus. Tillsammans reser de  runt i Sverige för att hitta talangfulla brottare att knyta till sitt stall.


Bubblas Domän
Domänen är Örebros första Konsultdomän. Den har egna domare och en e533773_499955843397018_140597033_ngen scen men flyger in metaforbrottare från andra domäner till varje gala.

Bubblas domän drivs av Ceremonimästaren Hjärnskrynklaren som även är metaforbrottare. Domänen har en spartansk stil och låter ofta duellerna gå ackompanjerade av tystnad.

 

Urankrams domän
Den nystartade Urankrams Domän är belägen i Uppsala. urankramDomänen går i gulsvarta fanor, och euforisk dystopi och biologiska mutationer utlovas. Stämningen fulländas av toner i moll från garanterat ledsna musiker.

Urankrams domän drivs av den konstpausälskande Cermonimästaren Cyan ID tillsammans med Sveriges mest rymdberesta
flärdpraktmetaforbrottarkatt –  Kosmospolitan.

 

Bestemors domän
Bestemor bjuder på kaffe och kaka och trugar i dig en sista bit innan du huvudvet ordet av. I ruinerna står hon kvar, med fötterna nerkörda i den post-traumatiska sörjan. Vill du smaka en bit?

Bestemor är ambulerande, och kliver runt i Sverige på sina långa ben. Brottare både bjuds in från andra och utbildas specifikt efter begär. Drivande bakom är den guldbemanade vaktmästaren och bestemor själv, hemliga,heliga och avhängiga för allas fortlevnad

 

Apollonias domän

Apollonias domän finns inuti Apollonia. Hon kommer från Norrland och Apollonia_bild2ensamheten fick henne att söka efter något. Hon har ätit upp världen och skapat sig något eget. I Apollonias magtrakt har delar av allt samlats och blandats. Ljuset i mörkret, det onaturliga i det helt naturliga, djupa skogar och tomma fält. Hit kommer du för att stanna!

 

 

Helveteseldens Domän

Domänen är Malmös första domän och den största i Sverige. Fotograf: Christina BauhnDen kan stoltsera med att ha hela 16 metaforbrottare i sitt stall. Namnet är ett omage till världens första metaforbrottningsduell där drömmarnas konung Sandman slåss på liv och död mot demonen Choronzon på The Hellfire Club’s trånga, rökiga scen.

Domänen har en flärdfull, dekadent och burlesque inriktning. På Helveteseldens metaforbrottningsgalor spelas det jazz eller swing och en inbjudande känsla kämpar ständigt för att förföra publiken och locka dem
ned i Helveteseldens universum.

Helveteseldens domän drivs av Ceremonimästaren Studio Baltasar.
Han är en illvillig demon som gärna ger publiken inblick i sitt syndiga leverne
hemma i Helveteselden.

 

Domän Gatans Salonger

Foto: Jarmo Väyrynen

Domänen har sin hemvist i Göteborgs grovsoprum och källarlokaler. Där möts glamourkultur och smutskultur i sammetssoffan under kristallkronornas sken. Sex Pistols gamla råddare sköter musiken, för en gångs skull låter den som de vill.

Domän Gatans Salonger drivs av Cermonimästaren SunkPunkaren som byter trosor högst en gång i veckan och Domaren Intelligentia de Lux vars motto är: Tävla är silver, döma är guld.